2015/11/15

Спільно з громадою - заради громади

11 листопада 2015 року у читальній залі Виноградівської ЦРБ був проведений навчальний тренінг для суспільно-активної молоді  м.Виноградів, сіл Нове Село, М.Копаня, смт. Королево з метою роз’яснення основних положень адміністративно - територіальної реформи в Україні.   



Тренінг проводився внаслідок перемоги ГО "Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття" у  конкурсі малих грантів  «Підтримка місцевих ОГС для здійснення демократичних змін в Україні» у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, що виконує БФ "Центр громадських ініціатив” у партнерстві з ГО "Жіночі перспективи” (м. Львів) за фінансової підтримки Європейської Комісії в Україні. Проект реалізовується з 01 вересня по 31 грудня 2015 року. Мета проекту – надати неупереджену інформацію про завдання і результати адміністративно – територіальної реформи в Україні, створивши широку об’єднавчу платформу усіх організацій громадянського суспільства, що займаються просвітництвом та моніторингом впровадження адміністративно-територіальної реформи. Тренер проекту адвокат Нечаєв В.В.  ознайомив присутніх з ходом виконання  адміністративно - територіальної реформи в Україні : про виклики, етапи формування законодавчої бази  з питань децентралізації, про методику створення територіальних громад, стан розгляду перспективних планів формування територій громад областей,зупинився на  основних проблемах, які стримують реформи, роз’яснив різницю між децентралізацією та федералізацією, що громади мають мати для обєднання,  як торкнеться децентралізація кожної пересічної людини  і ін.  По завершенню   слухачі отримали відповіді на запитання,   а також висловили свої  побажання  щодо створення територіалних громад у районі. 

Кожен учасник тренінгу отримав інформаційний буклет розроблений ГО «Асоціація угорських бібліотекарів Закарпаття» «Децентралізація влади і реформа місцевого самоврядування в Україні»   на українській і угорській мовах.
         Внаслідок тренінгу учасники  отримали і обєктивну інформацію про  зміст і хід  адміністративно-територіальної реформи і зможуть надавати об’єктивну інформацію одноліткам, односельчанам  щодо основних засад адміністративно-територіальної реформи що в свою чергу надасть впевненість  в можливості участі у справі розвитку демократичного суспільства та правової української держави.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар