2015/10/08

Твій голос - твій вибір


Допуск до голосування можливий за умови пред'явлення виборцем документа, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах депутатів, такими документами є:
1)​ для голосування на звичайній та спеціальній виборчих дільницях - паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України),

Виборець розписується за отримання виборчих бюлетенів у списку виборців та на визначених місцях на контрольних талонах виборчих бюлетенів для голосування.

Зверніть увагу! Бюлетень вважається недійсним, якщо не відокремлено контрольний талон, тому прослідкуйте, щоб член виборчої комісії перед видачею бюлетенів обов'язково відокремив контрольні талони.

Кожен громадянин України, який досяг 18 років, має право обирати на виборах. Ви маєте бути включені до списку виборців, якщо вам виповнилося 18 років чи якщо ваш день народження у день виборів.

Які можуть бути проблеми зі списком виборців?



1) неточності внесених відомостей (помилки у написанні прізвища, адреси);

2) відсутність у списку виборців.

Якщо Ви виявили котрусь із цих проблем, вам слід особисто подати до дільничної виборчої комісії, або органу ведення Державного реєстру виборців заяву про уточнення попереднього списку виборців. Заява подається особисто.

Включення до реєстру
Відповідно до статті 19 Закону України "Про Державний реєстр виборців" особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру.
Ця особа подає органу ведення Реєстру письмову заяву із зазначенням відомостей про себе і пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство виборця, - паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України), копія якого додається до заяви. Відомості про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно зазначаються у заяві, яка подається разом з документом, що підтверджує відповідний факт. Особі, яка є військовослужбовцем строкової служби, для подання такої заяви надається відпустка на строк, достатній для звернення до органу ведення Реєстру.

Немає коментарів:

Дописати коментар