Фонд BrainBasket і Міністерство оборони України навчатимуть інформаційним технологіям учасників АТО і переселенців
Освітній Фонд BrainBasket запускає проект Coding for Future з навчання учасників АТО і переселенців основам тестування програмного забезпечення. Проект буде запущений разом з партнерськими тренінговими центрами, громадською ініціативою “Центр зайнятості Вільніх людей” та за підтримки Міністерства оборони України в Києві.

Соціальний освітній проект Coding for Future дозволить людям швидше соціалізуватися й адаптуватися в нових умовах. Після успішного закінчення курсу буде надана допомога в працевлаштуванні.
Ініціаторами проекту виступили благодійний Фонд BrainBasket і Міністерство оборони України. BrainBasket разом з партнерами будуть організовувати навчальний процес, забезпечувати необхідними навчальними матеріалами, викладачами з IT-індустрії. Також співорганізаторами проекту виступає громадська ініціатива “Центр зайнятості Вільніх людей”, яка сьогодні активно працює над перенавчанням та працевлаштуванням переселенців. Також ведуться перемовини з тренінговими IT-центрами та іншими волонтерськими організаціями.
“BrainBasket, як і багато інших благодійних ініціатив, хоче зробити свій внесок у майбутнє людей, які постраждали від бойових дій. Coding for Future – це програма навчання, покликана допомогти і підтримати людей, постраждалих від військових дій, за допомогою навчання нової і перспективної IT-професії . Ми віримо, що, отримавши навички IT-професії, яка завжди і всюди затребувана, і працевлаштувавшись, люди зможуть швидше адаптуватися в нових умовах. Ми сподіваємося, що багато IT-компаній та фахівців незабаром приєднаються до проекту і допоможуть масштабувати його і в регіонах , де нові перспективи та працевлаштування є важливою темою”, – говорить Яніка Меріло, Голова правління Фонду BrainBasket.
Щоб стати партнером проекту або зробити пожертвування, необхідно заповнити форму в розділі Coding for Future або написати нам на bbf@brainbasket.org.
Ми будемо раді сприянню розвитку проекту. Також хочемо висловити подяку PR агенції Newsfront та громадській організації КримSOS за інформаційну підтримку проекту, Міністерство оборони України та громадській ініціативі “Центр зайнятості Вільніх людей”.