2017/10/13

Чим менше ми знаємо, тим більше підозрюємо

"Найбільшим позитивом децентралізації влади є передача до місцевих бюджетів акцизного податку, а також податку на нерухомість. А найбільшим негативом – нерозуміння людей, які контролюють витрачання грошей на місцях, сутності поняття «стратегія»".


Олександр Солонтай
експерт Інституту політичної освіти 


Як би там не було, але децентралізація це той процес у нашій державі, що називають незворотнім. Від розуміння реформи та правильного її впровадження залежать житейські будні українців: освіта дітей, медичне обслуговування, надання адміністративних послуг, працевлаштування, платоспроможність…. устрій держави.  Так – усе занадто складно та серйозно  аби залишатись осторонь.

Саме тому Виноградівська центральна районна бібліотека, як своєрідний інформаційний рупор пропонує жителям району бути в курсі – знати більше. Окрім того, що впродовж жовтня та листопада у приміщенні бібліотеки відбуватимуться тематичні заходи, відвідувачі мають можливість ознайомитись з інформаційною виставкою «Децентралізація – зміни заради майбутнього».

Перший захід серед 4-х запланованих у циклі «Децентралізація. Поінформованість. Бібліотека» відбувся 5 жовтня; найближчий проходитиме –  19 жовтня; два наступні – 2  та 16 листопада.

Впровадження даної ідеї здійснюється бібліотекарями в партнерстві з БФ «Благодійний фонд громадських ініціатив» в рамках реалізації проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (PULSE), що виконується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Керуючись тезою  американського письменника Генрі Вілер Шоу,  –  «Чим менше ми знаємо, тим більше підозрюємо», Виноградівська ЦРБ запрошує до участі у заходах та перегляду виставки присвячених реформі децентралізації.

Нагадуємо, що вже наступний захід «Юридичні аспекти децентралізації влади»  в стилі діалогу з юристами відбудеться 19 жовтня  2017-го в читальній залі Виноградівської центральної районної бібліотеки о 15:00 к.ч. (можливі зміни у часі, слідкуйте за оголошеннями).






Виноградівська ЦРБ


Немає коментарів:

Дописати коментар