2016/12/13

За які медичні послуги доведеться платити

Нещодавно Кабмін змінив перелік платних послуг у державних і комунальних закладах охорони здоров’я.
Згадали також і про лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надають без направлення лікаря, – віднині за них платитимуть офіційно, - повідомляють "Українські реалії".
Також у переліку опинилася медична допомога хворим удома, проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних і фізичних досліджень, які не стосуються медичної допомоги та оформлення результатів. До 2017 року у державних закладах охорони здоров’я повинен з’явитися перелік платних медичних послуг.
Перелік платних послуг
, які надають державні і комунальні заклади охорони здоров’я
1. Косметологічна допомога, крім тієї, що надається за медичними показаннями.
2. Анонімне обстеження та лікування хворих, заражених хворобами, що передаються статевим шляхом, а також хворих на алкоголізм і наркоманію (крім обстежень на ВІЛ та СНІД).
3. Лікування безпліддя, включаючи хірургічні методи, штучне запліднення та імплантацію ембріона.
4. Оздоровчий масаж, гімнастика, бальнеологічні процедури з метою профілактики захворювань та зміцнення здоров’я дорослого населення.
5. Консультування і лікування осіб із вокальними порушеннями або з метою їх профілактики, подання фоніатричної допомоги.
6. Лікування логоневрозів у дорослих.

7. Операції штучного переривання вагітності в амбулаторних умовах (методом вакуум-аспірації у разі затримки менструації терміном не більш як на 20 днів) та у стаціонарі (до 12 тижнів вагітності), крім абортів за медичними і соціальними показаннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар