2015/09/09

Місцеві вибори: календар виборчого процесу

25 жовтня 2015 в Україні пройдуть чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. Офіційно виборча кампанія стартує 5-го вересня. Офіційно висування кандидатів розпочнеться 21 вересня. Подати в територіальну виборчу комісію документи для реєстрації кандидатом всі охочі повинні до
30 вересня включно. Рішення щодо реєстрації кандидата у депутати або кандидата на посаду сільського, селищного або міського голови, як і рішення про відмову в реєстрації ухвалює відповідна територіальна виборча комісія. Згідно з календарним планом Центр виборчкому, це повинно бути зроблено до 1 жовтня включно.
До 3 жовтня включно інформація про реєстрацію або відмову в реєстрації кандидата повинна бути оприлюднена.
І лише наступного дня після прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів може бути розпочата передвиборча агітація.
Згідно з календарним планом, до 9 жовтня включно мають бути створені дільничні виборчі комісіїДо 11 жовтня включно ДВК звичайних виборчих дільниць повинні отримати попередній список виборців та іменні запрошення на вибори. На наступний день після отримання попереднього списку він стане доступним для ознайомлення в приміщенні дільничної виборчої комісії.
У випадку, якщо в день виборів людина буде перебувати в стаціонарномумедзакладі, відомості про це потрібно надати дільничній виборчій комісії спеціальної виборчої дільниці. Це може зробити керівник медустанови до 12 жовтня включно.
Список виборців по спеціальних виборчих дільницях повинен бути складений до 14 жовтня включно.
Іменне запрошення на вибори має бути доставлено кожному виборцю до 14 жовтня включно.
До 19 жовтня включно кожен виборець може надати дільничній виборчій комісії звичайної виборчої дільниці заяву про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення його або інших осіб зі списку, а також заяву щодо наявності або відсутності відміток про постійну неможливість самостійно пересуватися. Таку заяву можна подати і до органу ведення Державного реєстру виборців.
Щодо спеціальної виборчої дільниці - такі заяви можна буде подати до 22 жовтня включно.
У випадку, якщо виборець тимчасово не може самостійно пересуватися, необхідно поштою або за допомогою інших осіб подати до дільничної виборчої комісії письмову заяву, написану власноручно виборцем, з проханням забезпечити голосування за місцем знаходження. Також потрібно надати довідку з медустанови про стан здоров'я. Зробити це можна до 20.00 23 жовтня 2015.
Агітація кандидатів повинна бути закінчена до 24.00 23 жовтня. З 24.00 відповідні служби місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування повинні зняти всі агітаційні матеріали.
Голосування проводитиметься з 8.00 до 20.00 25 жовтня 2015.
Результати виборів мають бути встановлені не пізніше ніж на десятий день з дня голосування, тобто до 4 листопада 2015 включно, а оприлюднені офіційно - не пізніше ніж на п'ятий день після встановлення результату.

Немає коментарів:

Дописати коментар