2015/02/25

З 1 квітня 2015 року діти перетинатимуть кордон тільки з паспортами

З 1 квітня 2015 року Державна міграційна служба України переходить на виготовлення закордонних паспортів для дітей, що буде єдиним чинним документом для перетину кордону дітей з України.
Про це сьогодні, 24 лютого, розповіла речниця Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Світлана Хитрова, повідомляє ZAXID.NET.
Таким чином буде скасовано внесення даних дитини до паспорту та проїзний документ для виїзду дитини за кордон, наголосила Хитрова. Ці документи можна використовувати лише до 1 квітня 2015 року.
За словами Хитрової, ця практика є світовою і цілком виправданою. Закордонний паспорт для дитини діятиме чотири роки. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років.
Паспорт виготовлятиметься у формі книжечки, яка складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок і сторінки даних, а правий форзац паспорта міститиме безконтактний електронний носій.
Для виготовлення закордонного паспорта для дитини будуть потрібні такі документи:
  • свідоцтво про народження;
  • 2 фотографії 3,5 на 4,5 см;
  • фото 10 на 15 см. для сканування зображення;
  • ідентифікаційний код;
  • квитанції про сплату вартості послуг та вартості бланка паспорта.
Державне мито у розмірі 170 грн. (або ж 340 грн. у разі оперативного виготовлення) при виготовленні закордонного паспорта для дітей не стягуватиметься.
Відтак, вартість закордонного дитячого паспорта становитиме 348 грн 15 коп  - в разі нетермінового виготовлення.
До 14 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис. Із 14 років біометричні дані зможуть вноситись на електронний носій з дозволу батьків.
Як повідомляється на офіційному сайті Державної міграційної служби, на даний момент вартість виготовлення проїзного документа для дитини становить 54,35 грн (вартість послуг - 30,35, вартість бланка 24 грн).
Нагадаємо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що: “Ми прийняли рішення, що тепер так само, як і в країнах-членах ЄС, дітям будуть видавати не проїзні документи, а також паспорт терміном дії на чотири роки. І це відповідає всім європейським стандартам”. Тобто, як і в країнах-членах Євросоюзу, українським дітям будуть видавати паспорт терміном дії на чотири роки для поїздок за кордон.

Немає коментарів:

Дописати коментар