2014/10/19

Переселенці у Закарпатській області отримають фінансову допомогу від Агенства ООН


14 жовтня 2014 року Регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні (УВКБ ООН) пан Олдріх Андрисек та голова Закарпатської обласної державної адміністрації пан Василь Губаль підписали Меморандум про порозуміння. У рамках співпраці в області буде реалізовано проект адресної фінансової допомоги УВКБ ООН для найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО). ВІДЕО

Близько 200 сімей переселенців у Закарпатській області отримають матеріальну допомогу від Агентства ООН у справах біженців  у розмірі від 3,5 до 7 тисяч гривень. «Закарпаття для нас є одним із пріоритетних регіонів, оскільки  область знаходиться на перетині міграційних потоків. Ми отримали запит про допомогу від місцевої влади, оскільки на сьогодні тут зареєстровано більше 2 тисяч осіб внутрішніх переселенців, серед яких багато осіб з особливими потребами. УВКБ ООН докладає і буде докладати великих зусиль, щоб надати допомогу найбільш вразливим переселенцям»,- розповів Регіональний представник УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек.
Закарпаття стане п’ятим регіоном, де реалізується програма Агентства ООН у справах біженців з надання адресної матеріальної допомоги переселенцям. Цього року Агентство уже виділило більше 2,5 млн гривень для підтримки найбільш незахищених внутрішньо переміщених осіб у Київській, Львівській та Вінницькій областях. Серед них – малозабезпечені, багатодітні родини; родини, в яких є особи з особливими потребами; батьки-одинаки; родини, які не мають постійного доходу та проживають у провінційних містах та сільській місцевості; родини, де один або кілька осіб страждають від серйозного захворювання.
Минулої п’ятниці про програму фінансової допомоги для переселенців було оголошено у Луганській області. Також УВКБ ООН веде переговори з місцевою владою щодо впровадження допомоги ще в кількох областях, серед яких Донецька, Дніпропетровська, Харківська та Запорізька області, прес-служба Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, Білорусі та Молдові.

Немає коментарів:

Дописати коментар